Citroenboom kopen

Citroenboom

Citrus limon - 40/50cm stamomtrek - Hoogte incl. pot 200cm - Pothoogte 55cm - Potdiameter 65cm

€ 525,00

De Citrusboom (Citrus)

 

De Citrusbomen komen oorspronkelijk uit China en India waar ze lang geleden al als consumptieboom werden geplant.

 

De Citrusboom kan tot maximaal - 3 graden vorst verdragen en is daarom alleen toepasbaar als kuipplant. Voor overwintering kan de boom binnen staan in een koele ruimte maar de boom moet dan wel voldoende licht krijgen.

 

In het voorjaar bloeit de Citrusboom met roomwitte trosjes die heerlijk geuren. In het zomer tot maart rijpen de vruchten, let wel op: in ons land zullen de vruchten zeer bitter smaken. Het snoeien van de Citrusboom gebeurt alleen maar voor de vormsnoei en niet om meer vruchten te verkrijgen.

 

De Citrusboom kan het beste in de volle zon staan en vooral uit de wind. Wanneer de Citrusboom in de tocht staat zal hij meer plagen of ziektes krijgen zoals luis, mineerkever, fruitvlieg en schildluis. Bij het planten van een Citrusboom moet redelijk zure grond worden gebruikt; wanneer de grond te kalkrijk is zal het blad lichtgroen worden en zal de boom geen optimale groei hebben.

 

De variëteiten die de OlijfboomSpecialist verkoopt: Citrus sinensis ofwel de sinaalappelboom, Citrus limon ofwel de citroenboom, Citrus latifolia ofwel de limoenboom en de Citrus reticulata ofwel de mandarijnboom.

 

Kortom: de Citrusboom is een aanwinst voor uw tuin met zijn heerlijk zoet geurende bloemen, groenblijvend blad en felgekleurde vruchten.

Lees meer

Zelf uw citrusboom uitzoeken

Dat kan! Bezoek ons en aanschouw ons assortiment met eigen ogen!
Klik op contact voor onze openingstijden!

Ik bestel mijn citrusboom online, ontvang ik dan de boom die te zien is op bovenstaande foto?

Door de grote voorraad en kwaliteitscontrole van de OlijfboomSpecialist ontvangt u een kwalitatief en qua uiterlijk exact gelijkende boom!